Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

Δραστηριότητες στη Λίμνη Πλαστηρα

pezoporia_SmallΠεζοπορία / Ορειβασία:
Η Περιοχή διασχίζεται από πυκνό δίκτυο μονοπατιών. Σε κάποια από αυτά υπάρχει σήμανση, ενώ στα περισσότερα όχι. Υπάρχουν έμπειροι οδηγοί που μπορούν να οδηγήσουν τους ενδιαφερόμενους σχεδόν παντού.

Μερικές από τις διαδρομές είναι:
Μονοπάτι από Καταφύγιο έως Καρίτσα
Μήκος 5.200μ., Βαθμός δυσκολίας: μικρός
Μονοπάτι από Καταφύγιο έως Ι.Μ. Καρίτσας Μήκος 4.000μ., Βαθμός δυσκολίας: μικρός
Μονοπάτι από Καταφύγιο - Νεράιδα -
Πεζούλα έως Φυλακτή
Μήκος 7.340μ., Βαθμός Δυσκολίας: μέτριος
Μονοπάτι από Καταφύγιο έως Αγ. Νικόλαο Πετρίλου
Μήκος 12.000μ., Βαθμός δυσκολίας: μικρός - μεγάλος
Μονοπάτι από Καταφύγιο έως Σπηλιά Γάκη Μήκος 7.850μ., Βαθμός δυσκολίας: μέτριος
Μονοπάτι από Καταφύγιο έως Βουτσικάκι
Μήκος 5.500μ.,
Βαθμός δυσκολίας: μέτριος - μεγάλος
Μονοπάτι από Γκαβέλ έως Φυλακτή Μήκος 10.400μ., Βαθμός δυσκολίας: μεγάλος


Καταφύγια :
katafygio_SmallΥπάρχουν τρία καταφύγια στην περιοχή. Το ένα στη θέση " Ελατάκος" κοντά στα Ζυγογιανναίικα, σε υψόμετρο 1.455μ. Είναι ξύλινο με ενιαίο χώρο και σκεπαστή βεράντα με θέα προς τη λίμνη Ν. Πλαστήρα. Διαθέτει 12 κλίνες, θερμαίνεται από ξυλόσομπα, ενώ πηγή με νερό βρίσκεται σε κοντινή απόσταση (15 λεπτά). Είναι πάντα ανοιχτό.
Το άλλο βρίσκεται στη θέση Καραμανώλη κοντά στη Νεράιδα σε υωόμετρο 1.550μ. Το νεότευκτο καταφύγιο Αγράφων βρίσκεται λίγο ψηλότερα από το προηγούμενο. Διαθέτει 24 κλίνες και θέρμανση.

Σκι:
action_ski_SmallΣτις ανατολικές πλαγιές του βουνού Βουτσικάκι (2152 μ.), στη Νότια Πίνδο και σε υψόμετρο 1530 μ., βρίσκεται το Χιονοδρομικό Κέντρο της Λίμνης Πλαστήρα.Απέχει από το χωριό Νεράιδα 5 χλμ.και η  απόσταση από την Καρδίτσα είναι 28 χλμ.Στις εγκαταστάσεις του συμπεριλαμβάνεται μία πίστα αρχαρίων μήκους 300 μ. και συρόμενος αναβατήρας.
Το Χιονοδρομικό Κέντρο είναι υπό ανάπτυξη, και παρέχει μεγάλες δυνατότητες για δρόμους αντοχής (lahg lauf) και ορειβατικού σκι.Επίσης στα 55 χλμ από το ξενοδοχείο υπάρχει το χιονοδρομικό κέντρο στο Περτούλι.

Ποδηλασία:
mt-bike_SmallΤο ποδήλατο βουνού αποτελεί τη νέα πρόσκληση για τον επισκέπτη της λίμνης. Στην περιοχή θα βρείτε τον απαραίτητο εξοπλισμό, για να απολαύσετε τις ατέλειωτες, με διαφορετικό βαθμό δυσκολίας, διαδρομές, στους δρόμους πλάι στη λίμνη, στο δάσος, στο βουνό.Το ξενοδοχείο μας έχει τη δυνατότητα παροχής ποδηλάτων βουνού για τους ανήλικους και ενήλικους πελάτες μας.

Ιππασία:
ippasia_SmallΛίγο πριν από το κρυονέρι, κοντά στη λίμνη, οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να κάνουν ιππασία με εκπαιδευμένα άλογα. Η δραστηριότητα λειτουργεί όλο το χρόνο.



Σπορ στο νερό:
spor_sto_nero_SmallΗ λίμνη προσφέρεται για κανό, υδροποδήλατα ή αν προτιμάτε, για μια απλή βαρκάδα με κουπιά. Ακόμη κι αν δεν τον διαθέτετε, μπορείτε να νοικιάσετε τον απαραίτητο εξοπλισμό.


Ψάρεμα:
PSAREMA_1_SmallΣτη λίμνη Πλαστήρα το ψάρεμα ακολουθεί τις οδηγίες του Υπουργείου Γεωργίας.Άφθονο είναι το ψάρεμα σε πολλά ποτάμια της περιοχής.

Κολύμπι:
Περιμετρικά της λίμνης Πλαστήρα υπάρχουν δυο κατάλληλα διαμορφωμένες πλαζ, όπoυ οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα για κολύμπι ( πλαζ Πεζούλας και πλαζ Λαμπερού ).

Κυνήγι:
Στην περιοχή Καρδίτσας η χλωρίδα των βουνών είναι πλούσια, γεγονός που προσφέρει άφθονο κυνήγι (μπεκάτσες, τρυγόνια, πέρδικες,λαγούς,αγριογούρουνα).

Τοξοβολία:
toxovoliaΕξοπλισμός και υποδομές για εξάσκηση και εκπαίδευση στον τοξοβολία υπάρχει προς ενοικίαση στην περιοχή της Πλαζ Πεζούλας και το Βοτανικό Κήπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου